Startup Covasna: a járvány utáni gazdasági restart egy újabb lehetőség

0

Az elmúlt időszak új kihívások elé állította a megye gazdasági szereplőit, kivétel nélkül minden vállalkozást érintett a járvány. Egy gazdasági restartra kell számítani, amelyben egyaránt sok az ismeretlen, a lehetőség és a veszély. Az újonnan alakult Startup Covasna elsődleges célja a megye gazdaságának a fejlesztése.

Kiemelik, az új európai uniós finanszírozási ciklus, a kormányzati források, valamint a helyreállítási és rezilienciaépítési terv mentén elérhető támogatások olyan új lehetőségek, amelyek felhasználása meg fogja határozni a megye gazdaságának jövőjét. Fontosnak tartják a startup ökoszisztéma megerősítését, a következő időszak kihívása a startup jellegű támogatások által olyan innovatív vállalkozások létrehozása, amelyek fenntarthatóan fejlesztik a megye gazdaságát. A jövőben nagyon sok vidékfejlesztési forrás lesz elérhető az ágazat számára, amelyek kiváló lehetőség az agrárium és a turizmus professzionalizálására.

A Startup Covasna egyesület egy új keret, egy irányt mutató erős közösséget képviselve, amely által a megye fejlesztése érdekében kívánnak dolgozni. Az egyesület létrehozását Grüman Róbert közgazdász, vállalkozó, Orbán Miklós agrármérnök, mezőgazdasági vállalkozó és Kelemen Szilárd közgazdász, startupper kezdeményezte. Az érdeklődők a további információkat a https://www.facebook.com/startupcovasna oldalon találnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük