Újabb StartUp pályázati lehetőségek elérhetőek

0

A sepsiszentgyörgyi székhelyű StartUp HUB – vállalkozásfejlesztési, felnőttoktatási és szakképzési központ a NEETs kategóriába tartozó azon fiatalok jelentkezését várja, akik európai uniós vissza nem térítendő támogatás révén szeretnék létrehozni új vállalkozásukat. Az új kiírás azoknak a 18 – 29 év közötti munkanélküli fiataloknak szól, akik nem vesznek részt oktatásban vagy szakképzésben.  A Perspektívák a NEETs fiatalok számára nevet viselő projektet az Európai Szociális Alap támogatja a Humán Erőforrás Operatív Program 2014-2020 keretében.

Grüman Róbert a StartUp HUB ügyvezetője kiemelte: ‘Régiónk akkor tud startupok tekintetében is versenyképes, esetleg éllovas lenni, ha megerősítjük a StartUp ökoszisztémát. A StartUp HUB kiemelt célja, hogy minél közelebb hozzuk a fiatalokhoz az elérhető startup jellegű támogatásokat, ezzel is hozzájárulva a régió gazdasági fejlesztéséhez. Az elmúlt egy év munkájának köszönhetően, több mint 400 fiatal jelentekezett a vállalkozásfejlesztési képzéseinkre, közülük 50-en sikeresen pályáztak és elnyerték a 25000 eurós vissza nem térítendő támogatást. Most újabb sikeres projekteknek köszönhetően folytatjuk a programot, így szeptemberben további 200 fiatalnak nyílik lehetőség jelentkezni vállalkozásfejlesztési képzéseinkre.

A résztvevők egy vállalkozói képzés keretén belül fejleszthetik készségeiket. A képzés – melyre októberben kerül sor – elvégzése után a résztvevőknek lehetőségük nyílik megpályázni 25 000 euró értékű vissza nem térítendő támogatást. A nyerteseket az üzleti tervek versenyét követően választják ki, legtöbb negyven fiatal részesülhet támogatásban. A nyertesek kötelezik magukat, hogy legkevesebb egy új munkahelyet létrehoznak a vállalkozásuk által. 

A résztvevőknek a következő feltételeknek kell megfelelniük a programba való részvételhez: elvégeztek legalább X. osztályt, nem töltötték be a 30-ik életévüket, nincs munkahelyük, nem egyetemisták, valamint nem részvényesei vagy tulajdonosai egy meglévő vállalkozásnak. A pályázatra Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Szeben és Fehér megyei fiatalok jelentkezését várják. Az érdeklődők a www.startupcovasna.ro weboldalon elérhető űrlapon jelentkezhetnek. 

StartUP HUB sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük