Minőségi rendezvényszervezés Háromszéken 

Sinka Norbert kovásznai startupper,  aki azon 100 fiatal közé tartozik, akik éltek a StartUp HUB által nyújtott lehetőséggel és 25 000 EUR támogatásban részesültek, hogy megvalósítsák üzleti tervüket. A startupper tervei nagyok: a hobbiját, ami a fiatalok szórakoztatása, vállalkozássá fejleszti és még több helyre jut el ezáltal. A projektről interjúban számolt be nekünk. 

– Mesélj magadról kicsit, mit kell tudnunk rólad? 

– Orbaiszéken születtem és jelenleg is Kovásznán élek, hét éve vagyok DJ és úgy éreztem tovább szeretném fejleszteni ezt a munkát, ami a hobbim is egyben. A pályázat abban segített, hogy össze tudjam kötni még jobban a DJ-munkát a szórakoztatóiparral, így esküvőkre, rendezvényekre fektetek hangsúlyt hangosításban, fénytechnikában. Az elnyert támogatás a technikai felszerelés beszerzésében segített nagyot, hiszen ezek nagyon drága berendezések, viszont a használatuk nagyon fontos egy-egy eseménynél. 

– Mivel foglalkozol még a DJ-munka mellett? 

– 2018 óta a helyi ifjúsági szervezet (FIKOSZ) elnöke vagyok, amire nagyon büszkén tekintek, hiszen másokat idézve a szervezet a fénykorát éli jelenleg. Azt kell tudni, hogy saját rendezvényeink vannak: humanitárius, sport, ifjúsági események, igyekszünk havonta legalább egy megmozdulást szervezni a városban. 

– Mesélj egy kicsit a pályázatodról, hogyan találkoztál a lehetőséggel és mit jelent számodra? 

– Már hét éve foglalkozom zenével, különböző hang- és fénytechnikával, DJ vagyok és úgy éreztem jó lenne nagyobb dolgot megvalósítani. A StartUp HUB nyújtotta lehetőség nagyon sokat segített nekem, azt éreztem, hogy megér egy próbát, hiszen nincs vesztenivalóm. Örülök, hogy belevágtam, mert sajnos volt olyan is, aki le akart beszélni erről. Nem mondom, hogy mindig egyszerű, de mégis azt gondolom megéri ezzel foglalkozni a bürokrácia útvesztői ellenére is. 

 – Mire elég neked ez az összeg? Mire fordítod? 

– Az elnyert összeget technikai felszerelés vásárlására fordítom, elsősorban kültéri hangosításra, esküvői nehézfüstgépre, látványelemekre. Utolsó generációs felszerelést tudok vásárolni, ami nagyban segíti a munkámat,  hiszen a hang, látvány és fény a legfontosabb elemek a munkám során. Ezáltal már egy falunapot is be tudok vállalni, a hosszú távú célom pedig a fesztiválokon való részvétel. 

– Milyen terveid vannak még, mit szeretnél elérni? 

– Fesztiválok hangosításában gondolkodom, színpadot szeretnék majd vásárolni és olyan látványelemeket beépíteni, amelyek egyediek, és nincsenek a környéken. Ezt a vállalkozást folyamatosan lehet fejleszteni és remélem sikerül is. A munkám szezonális, márciustól késő őszig tart, de belső hangosításban is gondolkodom rendezvényeken, színházakban. 

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkoznának, pályáznának? 

– Elsősorban azt, hogy segítséget kérni nem szégyen. Az elején én sem tudtam, hogy hol vannak a különböző hivatalok, de mindig volt valaki, aki segített. Azt üzenem, hogy legyenek kitartóak és kövessék az álmaikat, céljaikat, mert csak az vihet előre.