A belföldi turizmust népszerűsíti a stayhere.ro startup

A StartUp HUB vállakozásfejlesztési központban kezdte meg működését a stayhere.ro startup, amely egyszerű online foglalási megoldásokat, bizalmat és biztonságot kínál. A romániai Forbes magazin online kiadásában is megjelent a stayhere.ro, mint innovatív hazai startup, elismerve a kezdeményezők erőfeszítéseit, ugyanakkor lehetőséget adva, hogy másokat is inspiráljanak a startupok világában. 

Béres Norbert és Grüman Róbert társalapítók célja a belföldi turisztikai desztinációk népszerűsítése. Az ötlet, hogy egy olyan startupot hozzanak létre, amely elősegíti a romániai turisztikai desztinációk népszerűsítését, a pandémia utáni időszakban tapasztalt, a digitalizáció kínálta előnyök kihasználására épül. A STUDENT STARTUP 1.0  – Innotech Student programon keresztül már megnyerték a 100 000 eurós európai uniós finanszírozást a stayhere.ro platform üzleti tervével. 

Az első része az üzleti tervnek a stayhere.ro blog, amely belföldi, elsősorban erdélyi utazásokkal kapcsolatos hasznos információkat és tippeket tartalmaz. Az öt fiatal szakembernek munkát adó startup nemrégiben megkapta a szakminisztériumtól a turisztikai engedélyt, amely igazolja utazásközvetítő ügynök státuszát, ami szükséges előfeltétel az online foglalási platform elindításához. A foglalási platform jelenleg fejlesztés alatt áll, és hivatalos elindítása az év második felében várható. A turisztikai blog további fejlesztésén is dolgoznak, hogy a román nyelv mellett magyarul és angolul is elérhető legyen minden információ.