Mini kotrógépek nyújtanak segítséget a kis és nagy munkálatokban


A mini kotrógépek használata nagyon fontos az építőiparban, de nem csak. Ezekkel a gépekkel a különböző bontási, ásási munkálatokat lehet elvégezni, legyen az házépítés, területrendezés vagy pince kiásása. Debreczi Attila vállalkozásának szakterülete, hogy segítse azokat, akiknek szükségük van a munkavégzésnél ásatásra.  Éppen ezért, a  25 000 eurós támogatást mini kotrógép vásárlására fordítja, hogy a jövőben még több megrendelést vállalhasson.

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Debreczi Attila vagyok, a szakmában dolgozom már három éve, most ezt szeretném bővíteni úgy, hogy mini kotrógépet vásárolok és azokkal dolgozom. Ez a pályázati lehetőség nagyon sokat segít nekem abban, hogy továbblépjek és még több munkát tudjak vállalni a jövőben. A vállalkozásom fő ága, hogy házalapokat, pincéket, szennyvízhálózati alapokat ásunk ki, az építőiparban dolgozom, így nagyon fontosak a jó munkaeszközök. A hagyományos kézi munkához képest a mini kotrógép jelentősen megtakarítja a munkaerő költségeket, javítja a működési hatékonyságot.

–  Szerinted milyen tulajdonságokkal kell mindenképp rendelkeznie annak, aki saját vállalkozást szeretne?

– Abban a szakmában, amiben én dolgozom, úgy gondolom, hogy a becsületesség a legfontosabb tulajdonság, hiszen egy vállalkozó, akire számít a megrendelő, szavahihető kell legyen.  Emellett fontos az elvárásoknak is megfelelni, hogy minden úgy történjen, ahogyan elvárják és időben legyen kész a megrendelésekkel.

– Hol hallottál erről a lehetőségről és mit jelent számodra a 25 000 euró, mire fordítod?

– A lehetőséget a közösségi médiában láttam meg, már korábban is feltűnt, de akkor nem voltam elég bátor. Ezúttal azonban igen és nagyon örülök, mert amellett, hogy pénzügyi lehetőséget kaptam, egy vállalkozói kompetencia fejlesztő képzést is elvégeztem Kézdivásárhelyen,  ahol nagyon sokat tanultam vállalkozás-vezetésről, szervezésről, üzletről. A pályázat nem volt nehéz, viszont a folyamat nagyon bürkoratikus volt, de a StartUp HUB munkatársai nagyon sokat segítettek, így minden akadályt könnyedén vettem.

– Mik a hosszú távú terveid ezen a területen?

– Hosszú éveket szeretnék még ebben a szakmában dolgozni, a legfőbb célom pedig az, hogy Kovászna megyén kívül is legyen lehetőségem munkát vállalni. Ezért is fontos, hogy új gépeket vásároljak, mert ezáltal több munkát kaphatok meg. Az is fontos, hogy a piacon tudjak maradni, mert elég nagy a piac és sokan dolgoznak ezen a területen, de szerencsés vagyok, sikerült megtalálnom a helyem.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

– Azt üzenném nekik, hogy merjenek vállalkozni, pályázni, ne féljenek a kihívásoktól, mert bár nehéz, de megéri. 25 000 euró sok pénz, és jó kiindulópont lehet ahhoz, hogy egy fiatal elindulhasson a vállalkozói szférában.