Különleges off-road élmény Orbaiszéken

Egyedi off-road élményt kínál a turistáknak Kelemen Szabolcs Attila fiatal startupper, aki kétszemélyes, ATV-kel viszi vendégeit felfedezni a környék hegyes-dombos tájait. Az érdeklődők életre szóló élményt szerezhetnek, az autózás mellett különböző kísérőprogramok is lesznek, amelyek a környék látványosságait, gasztronómiáját mutatják be. Kelemen Szabolcs Attila terveiről számolt be heti interjúnkban.

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Kelemen Szabolcs Attila vagyok, a vállalkozás turisztikai irányú, Orbaiszéket szeretném bemutatni, illetve hegyi túrákat szerveznék. Mindezt ATV-k segítségével szeretném, amit bérelni is lehet, de kísérő személyzetet is biztosítunk. Emellett elektromos biciklik is lesznek, amelyek szintén bérelhetőek, így több mindent tudunk szervezni az ide látogató turisták számára. Fontos számomra az ATV-kalandtúrák biztonságos szervezése, túravezetővel, irányítással, megfelelő öltözékben.

– Mi volt számodra a legnagyobb motiváció, amiért belevágtál ebbe a vállalkozásba?

– Igazából én már gyerekkorom óta különböző gépekkel foglalkozom, mindig érdekelt mindennek a működése, ami elektromos, így terveztem valami hasonlót, ami által felfedezhetem a környéket, bemutathatom másoknak is. Úgy gondoltam, hogy ez a pályázat nagy segítség és meg tudom oldani, hogy megvalósítsam az álmomat és olyan turisztikai szolgáltatást nyújtsak, amit nagyon fognak élvezni a kirándulók. Nálam a túrák össze lesznek kötve más programokkal is, így széleskörű lehetőséget biztosítunk a vendégeknek.

–  Szerinted milyen tulajdonságokkal kell mindenképp rendelkeznie annak, aki saját vállalkozást szeretne?

– Véleményem szerint először is el kell dönteni, hogy mit szeretnénk, de ehhez szükség van egy üzleti szellemre, üzleti látásmódra is. Enélkül nagyon nehéz bármit is elkezdeni, hiszen vannak nehézségek. Az ötlet fontos és a távlati célok felmérése is, viszont eljutni addig nagy szükség van kitartásra, erőre, leleményességre és üzleti érzékre is. Számomra a legtöbb nehézséget a papírmunka jelentette, a hivatalok felkeresése, a különböző dokumentumok összeállítása, de rengeteg segítséget kaptam az iroda munkatársaitól.

– Mik a hosszú távú terveid ezen a területen?

– Több tervem is van és ezek összekapcsolódnak. A legfontosabb most az, hogy működjön ez a vállalkozás, sikerüljön elindítani az ATV-ket és a bicikliket, kialakítsam az útvonalakat. A későbbiekben saját panziót szeretnék építeni, működtetni, amihez újabb pályázatokon szeretnék részt venni. Célom a turisták szórakoztatása, de az is, hogy minőségi szálláshelyen, minőségi szolgáltatásban részesüljenek.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

– Azt, hogy mindenképp induljanak el a saját útjukon, merjenek vállalkozni, hiszen ez egy jó dolog, minden nehézség ellenére is. Én is úgy voltam, hogy teszek egy próbát, lássuk mi lesz és végül sikerült, elértem a célomat, megvalósítottam, amit szerettem volna. Mindenkinek azt ajánlom, hogy fogjon neki annak, amit szeretne, legyen bátor és tartson ki, mert megéri.