Spa lehetőség otthoni környezetben

Ki ne szeretne úgy lazulni, hogy otthoni környezetben van, kényelmesen pihen, miközben különböző masszázsokat próbál ki, de jakuzziban is pihenhet, egy fényszauna után. Karácsony Adrienn vállalkozása a Home Spa relaxációs központ, amely nagyon sok élményt kínál. Vállalkozását a StartUp HUB által biztosított 25 000 eurós támogatásból valósítja meg és már a bővítésre is gondol. Terveiről interjúban számolt be.

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Karácsony Adrienn vagyok, tavaly érettségiztem a Székely Mikó Kollégiumban. A vállalkozásom egy úgynevezett home spa, otthoni spa, ami különböző vizes- és masszázs-kezelésekhez kapcsolódik. Ilyen jellegű lehetőség nincs a környéken és ezért is gondoltam arra, hogy elindítom a vállalkozást, így bárki kipróbálhatja otthon, kényelmesen, biztonságosan. A spa ugyanúgy működik, mint egy nagyobb spa, csak meghittebb, bensőségesebb hangulatot ad. Azt is észrevettem, hogy a Covid miatt sok spa megszűnt, viszont igény van rá és ezért is gondoltam arra, hogy visszahozom a relaxációs lehetőséget.

– Mit foglal magába egy home spa?

– Különböző kezeléseket masszázsgépekkel, nyirokcsomó masszázst, mézes-arckezelés, relaxációs masszázs és talpmasszázs is van benne. Ugyanakkor, ami spa hangulatot ad, az a jakuzzi, aminek rengeteg jótékony hatása van a szervezetre. Mindezt Sepsiszentgyörgyön képzelem el, akár eseményekre is lehetne bérelni a helyiséget és szolgáltatást is, legyen az magánrendezvény vagy születésnap. Terveim között szerepel egy dézsa az udvarra, illetve szauna is. Kétfajta szaunában is gondolkoztam: egy hagyományos és egy fény-szauna kialakításában. Utóbbi azt jelenti, hogy a szauna hatását különböző jótékony hatásait színterápiával egészítjük ki, a fényszauna változó színei a test felüdülése mellett a lélekre is hatnak.

Mi volt számodra a legnagyobb motiváció amiért belevágtál?

– Én és a családom is nagyon szeretünk relaxálni, spa-ba járni és mivel nem nagyon volt mostanában lehetőség, vállalkozási lehetőséget láttam ebben. Véleményem szerint, aki saját vállalkozást indít, annak kitartónak kell lennie és mindenképpen szeretnie azt, amit csinál. Sok energiára és időre van szükség ahhoz, hogy beinduljon egy cég, de még ezután is nagyon fontos a fejlődési vágy.

– Hol hallottál erről a lehetőségről és mit jelent számodra a 25 000 euró, mire fordítod? Mennyire volt nehéz bürokratikus az eljárás?

– A közösségi médiában hallottam a pályázati lehetőségről és óriási segítség volt, hiszen nélküle nem valósulhatott volna meg a kisvállalkozásom. Ez egy nagyon jó kezdőtőke, indulási pont, ebből már eléggé szépen el lehet indulni. Elég sok mindenre elég volt nekem, mert jól beosztottam az összeget. Nagyon nehéz volt elsősorban a bürokrácia miatt, de csak azért, mert nem voltunk jártasak benne, nem tudtuk a különböző ügyintézési folyamatokat, viszont ez tanulható. Segítséget kaptam a StartUp HUB irodától is, amit ezúton is köszönök, hiszen nagyon hasznos, gyakorlati tanácsokkal láttak el.

– Mik a hosszú távú terveid ezen a területen?

– Szeretném tovább bővíteni a spa-t, több vízi elemmel és különböző programokkal. Újdonságokat is bevezetnék, olyat, ami nem terjedt még el környékünkön.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

– Legyenek bátrak, ha van egy jó ötletük, szánjanak rá időt, fejlesszék ki, ne féljenek, hanem valósítsák meg. Vesztenivalójuk egyáltalán nincsen.