Fejlődik a rendezvényszervezés, szükség van a jó szolgáltatásra

A rendezvényszervezés ma már szintet lépett, a családi programoktól kezdve az esküvőkig nagyon sok helyen lehet szükség hangosításra és más kellékekre a jó hangulathoz.  Az ehhez szükséges eszközpark beszerzésére pályázott 25 000 eurót Csoma Attila fiatal startupper, aki élményeket szeretni nyújtani minél szélesebb körben, minél több embernek. Célja, hogy nagyobb fesztiválokon dolgozhasson, az ezzel kapcsolatos álmairól interjúban számolt be. 

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Rendezvények kihangosításával foglalkozom, illetve különböző berendezések, hang- és fénytechnika bérbeadásával, de DJ-szolgáltatást is nyújtunk. Azok a felszerelések, eszközök, amiket meg kellett vásárolnom igen sokba kerülnek, így számomra nagyon nagy segítség volt a StartUp HUB által nyújtott lehetőség. Fontos, hogy korszerű dolgokat vásároljak, amiket kül- és beltéren egyaránt tudunk használni.

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen jellegű vállalkozásba kezdj? Mi volt számodra a legnagyobb motiváció?

Engem már nagyon rég, körülbelül 13 éves korom óta érdekel ez a tevékenység és nagyon sok helyen dolgoztam már ezen a területen, most pedig úgy éreztem eljött az az idő, amikor megvalósíthatom a saját álmomat.

 Szerinted milyen tulajdonságokkal kell mindenképp rendelkeznie annak, aki saját vállalkozást szeretne?

– Nagyon fontos hosszú távra tervezni, tudni azt, hogy mit szeretnénk kihozni belőle, hová tartunk. Fontos még a felelősségteljes hozzáállás és a tisztánlátás, hogy tudjuk mit miért és hogyan csinálunk. Én minél messzebb szeretnék eljutni, fesztivál hangosítás az egyik nagy álmom, a másik pedig egy jól felszerelt saját színpad. Egyelőre egyedül dolgozom, de szeretnék több alkalmazottat is.

– Hol hallottál erről a lehetőségről és mit jelent számodra a 25 000 euró, mire fordítod?

– Az egyik nagyon jó barátom hívta fel a figyelmem, ugyanis tudta, hogy mennyire érdekel ez a terület és szívesen belevágnék, de ehhez szükség van egy erős anyagi tőkére. Nagyon jól jött a támogatás, mert mindent meg tudtam vásárolni, amire szükségem volt most az elején. A nulláról kezdtem és nagyon jól haladok. Bár olykor nagyon nehéz volt a procedúra, de az iroda munkatársai nagyon sokat segítettek, így mindenképp megérte belevágni.

– Mik a hosszú távú terveid ezen a területen?

– Minél több fesztiválra eljutni, végigdolgozni a nyarakat. Bővíteni szeretném a vállalkozást, megtalálni a lehetőségeket, új kollégákat alkalmazni. Konkurencia van, de mégsincs, mert ez, amit én csinálok teljesen más terület, mint az, amivel mások foglalkoznak. Ezt szeretném kihasználni.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

– Azt, hogy ne féljenek önmaguktól, ne féljenek az álmaiktól, hanem keressenek hozzá lehetőséget, anyagi forrást, támogatást. Figyeljék a különböző kiírásokat, felhívásokat és ragadják meg a lehetőséget.