A termékfotózás is lehet művészi

A termékfotózás a reklám szerves része, hiszen az az első, amit a vásárló meglát, ezért nagyon fontos a kreatív vizuális megjelenítés. Makó Blanka fiatal vállalkozó különböző cégek termékeit fotózza, egyedi, kreatív megoldásokat alkalmaz, megjelenítve a megrendelő cégek arculatát is a termék minősége mellett. Vállalkozásában a StartUp HUB által kapott 25 000 eurós támogatás segíti. Terveiről interjúban számolt be.

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Makó Blanka vagyok, 25 éves és termékfotózással foglalkozom. Tulajdonképpen bármilyen terméket lefotózok cégeknek. Ők elküldik azt, amiről fényképet szeretnének, én lefotózom az igényeik szerint. Olyan képeket készítek, amelyek tükrözik a cég értékeit, brandjét, színpalettáját és átadják a termék legfontosabb tulajdonságait. Művészi munka, egyedi foglalkozás, nagyon szeretem csinálni.

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen jellegű vállalkozásba kezdj? Mi volt számodra a legnagyobb motiváció?

– Már nagyon régóta foglalkozom fotózással és ebből szeretnék megélni is. Mivel ez egy olyan szakma, ahol a minőség nagyon fontos, szükségesnek láttam, hogy pályázzak, mert a felszerelések sokba kerülnek. Komoly felszerelést vásárolni sok pénz, így szükségem volt a támogatásra és örülök, hogy megkaptam.

–  Szerinted milyen tulajdonságokkal kell mindenképp rendelkeznie annak, aki saját vállalkozást szeretne?

– Azt mondom, hogy nagy adag bátorságra van szükség a kezdetekhez, kell tudni érvényesülni a konkurencia mellett is, hiszen rengeteg fotós van a környéken. Az is fontos, hogy precíz legyen a vállalkozó, hiszen a fényképezésben és a vállalkozásban is csak így lehet dolgozni.

– Mik a hosszú távú terveid ezen a területen?

– Egyelőre termékfotózásra fókuszálok, de termék videózást is indítanék, majd bővíteném a vállalkozást akár a nemzetközi piaccal is. Jó lenne tovább fejlődni, nagyobb cégek termékeit fotózni,videózni, megjeleníteni a különböző platformokon.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

– Azt mondom, hogy ne hagyják magukat lebeszélni, tartsanak ki a saját víziójuk mellett, bármilyen nehéz is legyen. Kitartással sok mindent el lehet érni, ezért nem szabad feladni.