Kényelmes vásárlás, változatos árukészlet

Van, hogy a legegyszerűbb ötlet a legjobb, főként, ha adott egy ingatlan is hozzá. Coman Andrea fiatal vállalkozó 25000 eurót pályázott és nyert, amiből sikeresen megnyitotta első vállalkozását: egy önkiszolgáló boltot Kökösben, egy olyan házban, amely már megvolt, de kihasználatlanul állt. A kisboltban számos minőségi, helyi termék megtalálható, a vásárlók kényelmesen válogathatnak az áruk között. Coman Andrea interjúban számolt be az általa vezetett boltról és a jövőbeli terveiről.

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Coman Andrea vagyok és a StartUp HUB-nak köszönhetően idén tavasszal sikeresen megnyitottam a saját vállalkozásomat, Kökösben egy önkiszolgáló boltot, az Andiboltot.

– Mi volt számodra a legnagyobb motiváció amiért belevágtál?

– A legnagyobb motivációt az üzlethelyiség adta, hiszen az már megvolt és ki szerettem volna használni, hasznossá tenni. Ekkor láttam meg a lehetőséget, hogy pályázhatok és a saját ingatlant átalakíthatom úgy, ahogyan szeretném.

–  Szerinted milyen tulajdonságokkal kell mindenképp rendelkeznie annak, aki saját vállalkozást szeretne?

– Szerintem nagyon sok kitartásra van szükség, de a munka is nagyon fontos. Akkor működik jól bármi, így egy vállalkozás is, ha azt komolyan vesszük, mindent beleadunk, figyelünk a részletekre és határozottak, céltudatosak vagyunk.

– Hol hallottál erről a lehetőségről és mit jelent számodra a 25 000 euró, mire fordítod? Mennyire volt nehéz, bürokratikus az eljárás?

– A közösségi médiában láttam meg a bejegyzést, rögtön ki is töltöttem az űrlapot, majd elvégeztem a vállalkozói képzést is és lassan alakultak a dolgok. Az összeg abban segített, hogy gépeket, bútorokat tudtam vásárolni, amelyek nagyon fontosak voltak a vállalkozás elindításához. Nehéz volt, de kaptam segítséget és ez nagyon fontos, hiszen fiatal vállalkozóként nem tudunk mindent, szükség van az eligazításra.

– Milyen hosszú távú terveid vannak?

– Szeretném sikeresen fenntartani a vállalkozásomat, ugyanis azt gondolom, hogy ez elég nagy kihívás.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

– Mindenképp próbálják meg a fiatalok megvalósítani az elképzeléseiket, mert bár nehéz és hosszú az út, de megéri végül.