Új trend a gasztronómiában: büfékocsin érkezik Görögország

A büfékocsik egyre nagyobb teret nyernek napjainkban, az utcán, parkokban, rendezvényeken, vagy más olyan helyeken, ahol az emberek gyorsan és kényelmesen szeretnének étkezni. Sebastian Fițan startupper a StartUp HUB által valósította meg az álmát, olyan büfékocsit fog működtetni, ahol görög ételkülönlegességeket lehet majd kóstolni: gyrost, souvlakit, különböző salátákat és sajtokat. Terveiről interjúban számolt be.

– Kérlek, mutatkozz be és mesélj magadról, a vállalkozásról, amit indítasz!

– Sebastian Fițan vagyok, és egy mobil gyorséttermi vállalkozást indítok, speciális büfékocsival. A StartUp HUB segítségével lehetőségem nyílt álmaim valóra váltására. Az üzlet indításának kezdeti szakaszában vagyok, és nagyon lelkes, hogy elindulhatok ezen az úton a büfékocsimmal. Mintegy 5-6 évnyi szakácsként szerzett tapasztalatom van görög és olasz konyhákban, mind itthon, mind Angliában. A görög konyha inspirált a leginkább, és ezt szeretném megvalósítani: gyros és néhány hagyományos görög étel készítésével.

– Honnan jött az ötlet, hogy ilyen jellegű vállalkozásba kezdj?

A munkám azáltal, hogy tehetséges emberekkel dolgoztam együtt, felnyitotta a szemem és rámutatott arra, hogy jelentős ismereteket és készségeket szereztem a gasztronómia területén. Szerettem volna egy új szintre lépni és saját vállalkozást indítani, majd fejleszteni, ezért hazatértem és megpróbáltam megalapozni ezt az üzletet.

– Milyen tulajdonságokat tartasz elengedhetetlennek annak, aki saját vállalkozást szeretne indítani?

Azt hiszem, néhány alapvető tulajdonság elengedhetetlen. Először is, komolyság, elkötelezettség és valódi vágy a sikerre ebben az üzletágban. Emellett a tanulás iránti vágy is fontos. Valóban szerettem volna saját vállalkozást építeni, így sok erőfeszítést fektettem be és komolyan vettem a dolgot. Ha nem teszed meg a szükséges erőfeszítést, a dolgok nehezek lehetnek.

– Hol hallottál erről a lehetőségről és mit jelent számodra a 25 000 euró, mire fordítod?

– A testvéremen keresztül értesültem erről a lehetőségről, miután információkat kerestem a StartUp HUB-ról. Azonnal jelentkeztem, mert úgy éreztem, hogy ez a legalkalmasabb esély számomra az álmom valóra váltásához. A folyamat néhány nehéz bürokratikus részt tartalmazott, de a StartUp HUB csapatának segítségével sikerült ezeket áthidalni. A kapott összeg nagyon sokat segített a büfékocsi és a konyhai felszerelések beszerzésében.

– Milyen hosszú távú terveid vannak ezen a területen?

– Jövőbeli terveim sokszintű fejlesztést tartalmaznak. Az üzlet terén szeretném bővíteni a tevékenységeket és részt venni különböző fesztiválokon és vásárokon. Szeretnék állandó helyet is, ahol az emberek élvezhetik az étlapon kínált finomságokat. Személyes szinten folytatni szeretném a tanulást és a fejlődést a gasztronómia területén.

– Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a jövőben?

– Az üzenem a fiataloknak, hogy kövessék a szenvedélyeiket, és legynek kitartóak a számukra érdekes területen. Fektessék be a szükséges munkát, legyenek komolyak, és bízzanak a különböző meghirdetett projektekben, lehetőségekben, mert sokat segíthetnek abban, hogy elkötelezettséggel és munkával elérjék céljaikat. A siker minden erőfeszítést megér.