Kezdetét veszi a 25 000 eurós támogatások versenye 

A projekt keretében a résztvevők vállalkozási készségeit fejlesztik, valamint a legjobb üzleti tervek kidolgozói egyenként 25.000 euró vissza nem térítendő támogatásba részesülnek. Az új kiírás az úgynevezett NEETs (oktatásban, képzésben részt nem vevő, munkanélküli) 16 és 29 éves fiatalokat célozza, vállalkozás létrehozásához nyílik lehetőségük támogatást lehívni.

A fiatal vállalkozók az elszámolható költségek széles skálájából választhatnak, és a 25.000 eurós támogatáshoz két részletben jutnak hozzá. A vállalkozás létrehozásakor megkapják a támogatás 75%-át, a második részletben pedig a további 25%-ot. A program magába foglal egy vállalkozói képzést és mentorálást is. 

A pályázaton résztvevők mindenképp nyertesnek minősülnek, hiszen a sikeres kiválasztott vállalkozó mellett a többi résztvevő is kész üzleti tervvel, a program nyújtotta vállalkozói képzésen kapott ismeretekkel, jövőbeni partnerségek kialakítását elősegítő kapcsolathálóval fog rendelkezni, és a StartUp Covasna egyesületen keresztül tagja lesz egy vállalkozói közösségnek.

Az érdekeltek a következő linken elérhető űrlapon jelentkezhetnek: