Lipsa de informații și birocrația sunt cele mai mari obstacole

0

S-a încheiat cu succes consultarea privind fondurile nerambursabile inițiată de StartUp Covasna. Chestionarul a fost completat online de aproape 300 de persoane din județ, care doresc să lanseze o afacere nouă sau să își dezvolte afacerea existentă pe viitor.

Grüman Róbert, economist, fondatorul StartUp Covasna, a subliniat ‘Pe baza rezultatelor consultării, putem afirma că în județ există un interes crescut privind fondurile nerambursabile. StartUp Covasna își va planifica activitățile viitoare în funcție de nevoile identificate. Printre obstacole, majoritatea au menționat lipsa de informații, birocrația și teama de eșec. Totodată este îmbucurător faptul că potrivit respondenților pandemia cauzată de COVID19, nu este un impediment major în a-și implementa planul de afaceri. Principalele domenii de activitate menționate sunt turismul și agricultura, ceea ce confirmă faptul că și pe viitor aceste domenii vor fi principalii piloni ai dezvoltării economice în județ. În legătură cu fondurile nerambursabile, cei interesați așteaptă ajutor în completarea cererilor de finanțare și doresc consultanță de specialitate.

Scopul principal al Startup Covasna este dezvoltarea economică a județului Covasna. Perioada recentă a adus noi provocări pentru toți antreprenorii covăsneni, toate afacerile au fost afectate de epidemie. Este de așteptat un restart economic, în care există multe necunoscute, oportunități și pericole. Echipa Startup Covasna dorește să vină în sprijinul antreprenorilor din județ, dar și a persoanelor, care doresc să își dezvolte o afacere pe viitor.

Foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *