Echipa StartUp Covasna demarează înscrierile pentru tinerii din categoria NEETs interesațide în ființarea unei afaceri cu fonduri nerambursabile. Noul apel se adresează tinerilor cuvârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, șomeri, care nu sunt în învățământ sau formare.Proiectul Susținerea antreprenoriatului prin integrarea tinerilor NEETs este cofinanțatdin Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, AxaPrioritară 2: Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETS.

Proiectul dezvoltă abilitățile antreprenoriale ale participanților prin participarea la un curs decompetențe antreprenoriale. După acest curs, participanții au posibilitatea de a aplica pentru un grant nerambursabil de 25 000 EUR în cadrul concursului planurilor de afaceri. Valoarea maximă pentru un plan de afaceri aprobat este de 25 000 euro/plan de afaceri/firma. Pentrusubvenția acordată este obligatorie angajarea a minimum 1 persoană în cadrul afacerii sprijinite. Tinerii antreprenori pot alege dintr-o gamă largă de costuri eligibile, aceștia vor primi 75% din ajutor la înființarea afacerii și încă 25% în a doua tranșă.

Pentru a fi eligibili să aplice tinerii trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții la înregistrarea în program: au absolvit minim X. clase, nu au împlinit 30 de ani, nu sunt studenți, nu sunt acționari într-o firmă și nu au un loc de muncă. Pot aplica la proiect tineriidin județele Covasna, Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu și Alba. Cei interesați se pot înregistra pe următorul link.

Róbert Grüman, președintele StartUp Covasna, a subliniat: „Astăzi, un tânăr care vrea să-și înceapă propria afacere are mai multe oportunități. În ultimii ani, prin astfel de granturi au fost create peste 200 de firme noi doar în județul Covasna. Am prezentat câteva startup-uri de succes și pe pagina de facebook a asociației noastre tocmai cu scopul de a motiva tinerii, care se gândesc la înființarea propriei afaceri. Prin proiectele derulate împreună cu partenerii noștri dorim să ajutăm la înființarea a cât mai multor startupuri de succes prin aceste granturi de 25 000 euro, contribuind astfel la dezvoltarea economică a județului.

Participanții la cursurile de antreprenoriat vor fi cu siguranță considerați câștigători, deoarece pe lângă antreprenorii selectați, ceilalți participanți vor avea un plan de afaceri gata făcut,cunoștințe antreprenoriale oferite de program, networking pentru viitoare parteneriate și vordeveni membri ai comunității de antreprenori din cadrul StartUp Covasna.

Asociația Start Covasna este un cadru nou, reprezentând o comunitate puternică, prin caredoresc să contribuie la dezvoltarea economică a județului. Asociația a fost înființată de Róbert Grüman, economist, antreprenor, Miklós Orbán, inginer agronom, antreprenor înagricultură și Szilárd Kelemen, economist, lider de tineret. Scopul principal al StartupCovasna este dezvoltarea economică a județului Covasna.