Noi oportunități pentru tinerii care doresc să își deschidă o afacere

0

StartUp HUB – Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formării Profesionale, a început înscrieririle tinerilor din categoria NEETs care doresc să înceapă o nouă afacere cu ajutorul fondurilor nerambursabile. Proiectul Perspective pentru tineri NEETs se adresează tinerilor șomeri cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani și este implementat prin Fondul Social European în cadrul Programului Operațional Resurse Umane 2014-2020.

Róbert Grüman, director general al StartUp HUB, a declarat: ‘Regiunea noastră poate fi competitivă sau chiar lider în ceea ce privește startup-urile dacă consolidăm ecosistemul antreprenorial. Prioritatea StartUp HUB este de a aduce mai aproape de tineri oportunitățile de finanțare, contribuind astfel la dezvoltarea economică a regiunii. Datorită programelor noastre derulate în ultimul an, peste 400 de tineri au putut urma cursurile de competențe antreprenoriale, dintre care 50 au aplicat cu succes și vor primi grantul de 25000 de euro. Acum, datorită unor noi proiecte continuăm programul, astfel 200 de tineri vor avea ocazia să se înscrie în luna septembrie.

Participanții își pot dezvolta competențele prin intermediul unui curs de formare antreprenorială. După cursul de formare, care va avea loc în octombrie, participanții vor avea posibilitatea de a aplica pentru un grant de 25 000 de euro. Câștigătorii vor fi selectați în urma unui concurs de planuri de afaceri, iar maximum patruzeci de tineri vor putea primi finanțare nerambursabilă. Câștigătorii se vor angaja să creeze cel puțin un nou loc de muncă prin intermediul afacerii lor. 

Pentru a fi eligibili să aplice tinerii trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții la înregistrarea în program: au absolvit minim X. clase, nu au împlinit 30 de ani, nu sunt studenți, nu sunt acționari într-o firmă și nu au un loc de muncă. Pot aplica la proiect tinerii din județele Covasna, Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu și Alba. Cei interesați pot aplica folosind formularul disponibil pe site-ul www.startupcovasna.ro.

Biroul de presă StartUp HUB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *