Perspective pentru tinerii NEETs – Campanie de informare StartUp HUB

0

StartUp HUB – Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formării Profesionale cu sediul în Sfântu Gheorghe organizează o campanie informare și recrutare cu mai multe stații, cu participarea experților și a tinerilor beneficiari al unor finanțări de tip startup în mai multe localități din județele Covasna, Harghita și Mureș. În cadrul campaniei, care acoperă opt orașe, tinerii interesați au posibilitatea de a se înscrie în proiect. Participanții își pot dezvolta competențele prin intermediul unui curs de formare antreprenorială. După cursul de formare, care va avea loc în octombrie, participanții vor avea posibilitatea de a aplica pentru un grant de 25 000 de euro. 

Campania de informare se va desfășura în perioada 13-15 septembrie după următorul calendar și locații: marți, 13 septembrie în județul Covasna: Baraolt (str. Kossuth Lajos nr 129, Casa de Cultură, de la ora 15:00), Târgu Secuiesc (Incubatorul de afaceri pentru IMM-uri, Pța. Libertății nr. 2A, de la ora 16.00), în orașul Covasna (TourInfo, birou FIKOSZ, Pța. Unirii tér nr. 2, de la ora 18:00), în județul Hargita: Odorheiu Secuiesc (str. Bethlen Gábor nr. 16, biroul UIET, de la ora 16:00), miercuri, 14 septembrie, în județul Harghita: Miercurea Ciuc (str. Kossuth Lajos nr. 14, birou Patronat, de la ora 17:00), în județul Mureș: Târgu Mureș (str. Călărașilor nr. 22, Casa comunală, de la ora 17:00), iar joi, 15 septembrie, în județul Covasna: Sfântu Gheorghe (str, Oltului nr. 9, sediul StartUp Hub, de la ora 11:00), în județul Harghita: orașul Gheorgheni (str. Libertății nr. 17, Hotel Szilágyi, de la ora 17.00).

Cei interesați pot întâlni experții și startup-eri beneficiari de finanțare, care au aplicat deja cu succes: la Baraolt András Deák, proprietar Emlékgyár Srl., la Târgu Secuiesc Henrietta Mátyás proprietar al Kimberly Salon, în orașul Covasna Zsolt Karácsony reprezentant al Startup Hub, la Odorheiu Secuiesc Csíki Csaba propietar al Intuition Software Srl, la Miercurea Ciuc Eszter Antal, proprietar Etti-Tex Srl., la Târgu Mureș Eszter Herczeg, proprietar Smile & Style Gaby Srl., la Sfântu Gheorghe Csősz Arnold-Szilárd, proprietarul Carson Wash Srl. și Peligán Mózes, proprietar al MPM Mob & Design Srl., la Gheorgheni Júlia Brigitta Becsek, proprietar B.J.B. PHOTOGRAPHY Srl.

Noul apel se adresează tinerilor șomeri cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani care nu participă la educație sau formare profesională. În septembrie, 200 de tineri vor avea ocazia să aplice la cursurile de dezvoltare a competențelor antreprenoriale. După finalizarea cursurilor, care se vor derula pe parcursul lunii octombrie, participanții pot aplica pentru un finanțare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro. Câștigătorii sunt selectați în urma concursului planurilor de afaceri, maxim patruzeci de tineri putând primi sprijin financiar.

Participanții trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții pentru a participa la program: au absolvit cel puțin clasa a X-a; nu au împlinit vârsta de 30 de ani; nu au un loc de muncă; nu urmează cursuri universitare sau preuniversitare; nu sunt acționari sau proprietari ai unei afaceri existente; nu sunt în concediu plătit pentru creșterea copilului.

Tinerii interesați în cadrul turului Startup Hub vor avea ocazia să se înscrie în program.
Cei interesați sunt rugați să aibă asupra lor două copii ale următoarelor documente: cartea de identitate, certificatul de naștere, document care atestă nivelul studiilor, respectiv certificatul de căsătorie, dacă este cazul. Numărul locurilor este limitat, acceptarea în program are loc în ordinea înscrierii.

Proiectul Perspective pentru tineri NEETs se adresează tinerilor șomeri cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani și este implementat prin Fondul Social European în cadrul Programului Operațional Resurse Umane 2014-2020. Cei interesați pot găsi mai multe informții pe site-ul www.startupcovasna.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *