A semnat și al o sutălea startuper

Astăzi, 28 decembrie, alți zece tineri, printre care și al o sutălea, au semnat contractele de finanțare pentru planurile de afaceri, pentru care au obțint câte un grant nerambursabil de 25 000 EUR, program demarat de StartUp HUB. Proiectul a dezvoltat abilitățile antreprenoriale ale participanților prin participarea la un curs de competențe antreprenoriale. După acest curs, participanții au aplicat pentru un grant nerambursabil de 25 000 EUR în cadrul concursului planurilor de afaceri. Apelul s-a adresat tinerilor şomeri cu vârste cuprinsă între 18 şi 30 de ani. Tinerii vor să investească în diferite proiecte în turism, tehnologii în jocuri online, tehnologii medicale, sau industria cosmetică.

Solicitantul al o sutălea este Bende Márk din Baraolt, cine va înființa o firmă de tehnică dentară digitală, un ajutor însemnat pentru stomatologii din zona Baraolt. Puteți citi mai jos un interviu cu tânărul stratuper.

De unde ai auzit despre această oportunitate, de unde ai obținut informațiile?
Am observat apelul despre acest proiect în rețeaua de socializare, pe Facebook, iar această oportunitate mi-a atras imediat atenția, apoi Ráduly Róbert Antal, reprezentantul StartUp HUB, m-a invitat la evenimentul de informare despre proiect. Atunci am simțit că aceasta este o idee grozavă și voi încerca să implementez planurile mele pe care le am de mult timp. În același timp proiectul nu a fost o noutate pentru mine, deoarece și tatăl meu a început o afacere în acest fel, a câștigat un grant de 40.000 de euro și a folosit-o pentru a-și construi propriul laborator de tehnică dentară.

În ce fel te ajută această sumă câștigată?
Pentru moment, această sumă mă ajută foarte mult pe partea dezvoltare a firmei, acum am un buget, ceea ce înainte nu era disponibil. Totodată includerea tehnologiei digitale este și ea foarte importantă în acest domeniu, deoarece în timp ce tatăl meu lucrează cu metode analogice, eu la firma mea voi avea ocazia să profit de cele mai recente tehnologii. Tot ce trebuia făcut în altă parte până acuma, în viitor se poate face acasă, la Baraolt.

Ce fel de soluții oferă tehnologia medicală în care vrei să investești?
Între noi zicem că nu există stomatolog fără tehnician dentar, deci cred eu că este esențial să pregătim materialele care vor fi folosite de medici și chirurgi dentari. Datorită proiectului, pot cumpăra dispozitive și echipamente, care până acum nu au fost accesibile în Baraolt, așa că specialiștii au căutat soluții în orașele din împrejurime.

Care ar fi mesajul tău pentru tinerii care ar dori să înceapă o afacere și caută noi oportunități?
Pentru tineri, am mesajul că merită cu siguranță să te uiți la posibilități și apoi să aplici, pentru că atunci când rezultatele sunt publicate și vezi că ai câștigat o sumă de bani importantă, este un sentiment grozav. Uiți de toate grijile și tensiunile și ești fericit, pentru că 25 de mii de euro sunt foarte mulți bani, și pot fi cheltuiți foarte util și cu siguranță merită să îți faci timp pentru un proiect ca aceasta.

Biroul de presă al StartUp Hub