Ajutor pentru proprietarii de animale de companie 

László Voloncs este un tânăr întreprinzător, cine a aplicat pentru un grant nerambursabil de 25 000 EUR prin programul demarat de StartUp HUB. El deschide o pensiune canină (Pets Academy), unde vor oferi servicii de cazare și dresaj, asigurând spații special amenajate atât pentru odihnă cât și pentru joacă atât pentru câini cât și pentru pisici, pe perioada cât stăpânii sunt plecați sau nu au timp necesar pentru a îngriji animalele. Tânărul antreprenor ne-a povestit despre visul lui, și despre planurile pe termen lung. 

– Ne poţi descrie pe scurt, în ce constă business-ul tău și care sunt cele mai mari provocări în acest domeniu?

– Am decis să deschid o pensiune canină, pentru că din județul Covasna lipsește acest serviciu, proprietarii de animale de companie nu au unde să-și lase animalele când plec în concediu.  Ne adresăm tuturor stăpânilor de animale de companie, indiferent de sex sau vârstă, care au nevoie de un spațiu oportun și de un personal de încredere unde își pot lăsa animalul de companie pe timpul plecării lor în vacanțe sau alte drumuri de interes personal.

– De ce ai ales acest domeniu?

– Am ales acest domeniu deoarece sunt și eu la rândul meu iubitor de animale, dețin doi câini ca animale de companie, iar de-a lungul timpului am auzit și am observat că și alți proprietari de animăluțe de companie întâmpin dificultăți de a lăsa în grija cuiva patrupedul pe perioada plecării. Acest serviciu este menit să satisfacă nevoile stăpânilor, oferindu-le un spațiu familiar și condiții de trai adecvate, într-un ambient plăcut.

– Care va fi cea mai mare satisfacţie în business-ul pe care îl ai?    

– Punctul forte al acestei afaceri îl reprezintă personalul calificat în dresaj, cu experiență în privința animalelor de companie, experiență dobândită de-a lungul cursurilor de perfecționare în dresajul câinilor efectuate la Centrul Chinologic Sibiu. Totodată experiența și perspectiva mea, ca stăpân de animale de companie.

– Care sunt serviciile oferite de pensiune și care sunt planurile tale pe termen lung?

– Recomand serviciile oferite de firma noastră întrucât am fi singura firmă care oferă atât servicii de cazare pe o perioada nedeterminată, în condiții optime de trai, într-un ambient asemănător sau chiar ca cel pe care acesta îl trăiește acasă, cu servicii de calitate, incluzând și dresajul profesional al patrupedului la cerere, oferit de un personal calificat în acest domeniu. Un alt beneficiu pe care îl aducem clienților este serviciul de transport al animalelor dus-întors la domiciliu pentru a le ușura sarcinile stăpânilor, oferindu-le timpul necesar îndeplinirii altor activități prin metoda Taxi-Dog.

– Unde va fi locația? 

– Un avantaj îl reprezintă locația societății și anume în interiorul municipiului Sfântu Gheorghe, respectiv pe str. Jókai Mór, zonă periferică a orașului care nu beneficiază de servicii de cazare destinate animalelor de companie. Încrederea este un punct important pe care dorim să punem accent încă de la începutul primelor activități, drept pentru care oferim posibilitatea efectuării vizitelor cu scopul verificării condițiilor de trai ale animalelor și accesul la camere de supraveghere cu monitorizare 24/7, beneficiu care nu este întâlnit pe acest domeniu în zona noastră.

– Ce planuri aveți pentru viitorul apropiat?

– Viziunea echipei noastre este de a dezvolta un brand de calitate care să ofere cele mai înalte standarde cu privire la serviciile destinate animalelor de companie din județul Covasna. Echipa noastră dorește să dezvolte în continuare serviciile destinate animalelor, adaptând și îmbunătățind în continuu conformitate cu preferințele clienților. Scopul nostru este de a oferi servicii de calitate și preț rentabil.

– Cum o să fie programul pensiunii?

– Programul de funcționare a societății o să fie 7 zile din 7 cu un orar de lucru de la 09:00 – 17:00. Cazarea cățeilor, pisicilor se face în padocuri acoperite în totalitate și izolate termic, vor primi hrană de calitate. La cererea clientului, animalele se pot bucura și de ședințe de dresaj. Prețul de cazare va fi 80 de lei pentru câini și 50 de lei pentru pisici timp de 24 de ore. 

– De unde ai auzit despre această oportunitate, de unde ai obținut informațiile?

– Am văzut anunțul acestui proiect pe rețeaua de socializare Facebook și am aplicat imediat. 

– Care ar fi mesajul tău pentru tinerii care ar dori să înceapă o afacere și caută noi oportunități?

– Pentru tineri, am mesajul că merită cu siguranță să te uiți la posibilități și apoi să te aplici. După ce câștigi, uiți de toate grijile și tensiunile, ești fericit, pentru că 25 de mii de euro sunt mulți bani, și pot fi cheltuiți foarte util și cu siguranță merită să îți faci timp pentru un astfel de proiect.