Și câinii merită răsfăț

 Toți cei care țin la aspectul și bunăstarea câinilor sau se pregătesc pentru o expoziție cu animalul lor de companie, pot vizita în viitor salonul de cosmetică canină din Târgu Secuiesc. În acest salon proprietarii pot solicita diverse servicii pentru animalele lor de companie. Afacerea este înființată cu ajutorul unei subvenții de 25 000 de euro, iar tânăra antreprenoare Mátyás Henrietta ne-a povestit  într-un interviu despre această furnizare și despre planurile sale de viitor. 

–  Povestește-ne despre tine, care sunt planurile tale antreprenoriale?

– Planul meu va deveni în curând realitate, voi deschide un salon pentru câini în Târgu Secuiesc. Este o schimbare foarte mare în viața mea profesională, deoarece am absolvit Facultatea de Științe economice, iar acum voi face ceva cu totul diferit.

– De unde a venit ideea acestei schimbări?

– M-am gândit mult că deși am o diplomă în economie, care ar fi profesia care m-ar face atât de fericită încât să pot zâmbi și după 8 ore de muncă. Căutam ceva care să nu mă obosească, ci mai degrabă să mă reîncarce zilnic. Așa a apărut ideea de îngrijitor, frizer de câini.

– Cât de departe ai ajuns de la ideea primară? 

– Afacerea va fi lansată în curând. În prezent sunt în procesul de achiziție, după ce voi avea toate instrumentele. Drumul meu profesională a fost destul de lung, am studiat meseria în Budapesta, am absolvit școala de cosmetician canin și după stagiul de practică am avut ocazia să lucrez acolo. Așa că am învățat multe despre această meserie, m-am dezvoltat și am luat decizia de a începe propria afacere în acest domeniu.  

–  Ce înseamnă îngrijirea câinilor, ce anume faci?

– Acest domeniu presupune toaletarea periodică și profesională a câinilor, care ajută la menținerea unui aspect igienic și estetic al animalului. În plus, cosmetica este foarte importantă din punct de vedere al sănătății, dar proprietarii pot obține informații despre diferitele rase de câini și despre cum să aibă grijă de ei.  Cred că, deși există și alte afaceri similare în județ, a mea ar putea avea succes, deoarece sunt foarte mulți câini și există o mare nevoie pentru acest serviciu. 

– Cum te-a ajutat acest grant, unde ai găsit această oportunitate?

– A fost de mare ajutor pentru mine, deoarece echipamentele și produsele profesionale sunt scumpe, așa că acest grant mă ajută foarte mult. Am văzut apelul pe Facebook și am sperat că pot suplimenta banii pentru a începe să-mi realizez visul. Mă pot considera norocoasă, deoarece acești bani vor acoperi în totalitate demararea unui salon de îngrijire a câinilor. Cursul organizat de StartUp HUB în domeniul antreprenoriatului a fost de asemenea, foarte utilă, deoarece personalul m-a ajutat să scriu planul de afaceri, mi-a revizuit planurile în detaliu și m-am putut baza pe ei în orice. 

– Care sunt planurile tale pe termen lung?

– Mi-ar plăcea ca la un moment dat să nu mai lucrez singură ci să am colegi care să mă ajute. În același timp, aș vrea să particip la cursuri de formare, să cumpăr echipamente noi, să mă dezvolt, să introduc noi servicii.

 – Care ar fi mesajul tău pentru tinerii antreprenori în căutarea unei oportunități?

– Mesajul meu este să facă pasul cel mare în ciuda dificultăților, deși sunt într-adevăr multe lucruri la care trebuie să fiți atenți, veți fi îndrumați și ajutați, așa că merită.