Startup-ul stayhere.ro promovează turismul intern

În cadrul StartUp HUB și-a lansat activitatea stayhere.ro, startup care oferă soluții simple de rezervare online, promovare, încredere și siguranță. Stayhere.ro a fost prezentat în ediția online a Forbes România, ca un startup inovator, recunoscând eforturile cofondatorilor și oferindu-le oportunitatea de a-i inspira și pe alții în lumea startup-urilor.

Cofondatorii Béres Norbert și Grüman Róbert din Sfântu Gheorghe au pornit afacerea cu scopul de a promova și valorifica potențialul turistic intern. Ideea de a crea un startup care să ajute la promovarea turismului din România a venit ca o consecință a răspunsului pozitiv al populației către digitalizare, în special după pandemie. Au câștigat o finanțare europeană de 100.000 de euro, prin programul STUDENT STARTUP 1.0 – Innotech Student cu planul de afaceri al platformei stayhere.ro. 

Prima parte a proiectului este deja activă. Blogul stayhere.ro este un portal ușor de accesat pentru informații utile în materie de călătorii.  Startup-ul a primit recent și licența de turism de la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, care atestă statutul de agenție de turism intermediară, pas necesar în vederea lansării platformei de rezervări online. Acum, aceasta este în dezvoltare. Lansarea oficială este preconizată în a doua parte a anului curent. Blogul de turism este, de asemenea, în curs de dezvoltare pentru a oferi informații atât în engleză, cât și în maghiară, pe lângă limba română.