Atelier bine echipat, mecanic de încredere

Un meseriaș bun este un adevărat avantaj, mai ales atunci când vine vorba de reparații auto. Este un serviciu în mod constant solicitat, dar adesea greu de găsit. Tânărul antreprenor Gyula Szabolcs Horváth a decis să își folosească experiența și ceea ce a învățat despre mașini în ultimii ani pentru a deschide un atelier cu ajutorul grantului de 25 000 de euro. El ne-a povestit despre planurile lui într-un interviu!

– Te rog să te prezinți și povestește-ne despre afacerea pe care o lansezi!

– Locuiesc în Covasna și afacerea pe care o lansez este legată de reparații auto, pe lângă service, facem și schimb de anvelope. Am început acest proiect pentru că este calificarea mea și am vrut să aleg calea antreprenoriatului. În același timp, aș dori să îmi îmbunătățesc competențele, deoarece în prezent lucrez în această meserie, dar simt că mai am multe de învățat. Consider că un atelier bine dotat, cu o muncă precisă și un mecanic pregătit și corect este de mare ajutor pentru proprietarii de mașini.

– Cum consideri, care sunt calitățile pe care ar trebui să le aibă o persoană care vrea să înceapă propria afacere?

– Cea mai importantă calitate, după opinia mea, este ca fiecare să găsească ceea ce îi place să facă și la ce se pricepe cu adevărat. După aceea, este foarte important să persevereze, să nu renunțe și să pună în aplicare cele mai bune soluții. Mulți oameni renunță ușor, dau fuga la prima problemă, dar nu ar trebui să o facă. Trebuie să înveți și să ceri ajutor, să continui pe calea planificată și apoi succesul va veni. Nu este ușor, dar merită cu siguranță.

– Ce crezi că este ceva în plus pe care doar atelierul tău îl poate oferi proprietarilor de autorurism?

– În afară de munca efectuată cu precizie, fiabilitatea și corectitudinea sunt la fel de importante. Încerc să fiu foarte atent la acest aspect, pentru că știu că de aceasta depinde credibilitatea și reputația unui antreprenor. Munca pe care o facem trebuie să fie de calitate, dar este important să respectăm termenele asumate. Acest lucru este la fel de valoros ca o muncă bine efectuată. De asemenea echipamentul din atelier este important. Aș dori, să extind afacerea cu noi departamente și utilaje.

–  De unde ai auzit de această oportunitate, cum te ajută această sumă?

– Am auzit despre această oportunitate pe rețelele de socializare și mi-a atras atenția, așa că am decis să profit de ea. Procesul nu a fost ușor, dar nici foarte dificil. Am fost sprijinit de către experții StartUp HUB, în special în ceea ce privește ofertele, dar și în tot acest labirint birocratic.

–  Care sunt planurile tale pe termen lung în acest domeniu?

– După înființare dezvoltarea este scopul meu principal, deoarece există foarte multe oportunități în industria auto. De asemenea, aș vrea să deschid un punct de verificare tehnică, să angajez ingineri, să obținem noi licențe, ceea ce ne va permite să oferim servicii mai multe și mai performante. Putem să ne ocupăm de orice, mai puțin de electronică, dar ar fi grozav să ne ocupăm și de asta, așa că planul este de a acoperi toate domeniile de service și inspecție auto.

–  Care este mesajul tău pentru tinerii care vor să înceapă o afacere în viitor?

– Aș recomanda să urmărească cu atenție pagina StartUp HUB, pentru că, cu siguranță, vor exista și alte oportunități. Să profite de ele și să fie curajoși, să înceapă propria afacere, pentru că în acest fel își pot trăi visele, își pot realiza planurile și pot asigura un mijloc de trai pentru ei și pentru familia lor.