Experiență specială off-road

Tânărul startupper Attila Szabolcs Kelemen oferă turiștilor o experiență off-road unică, ducându-și turiștii să exploreze peisajele muntoase și de deal din regiune cu ATV-uri pentru două persoane. În plus, față de activitățile cu ATV, vor exista diverse programe care vor cuprinde atracțiile și gastronomia zonei. Szabolcs Attila Kelemen ne-a povestit despre planurile lui, în cadrul interviului nostru săptămânal.

– Te rog să te prezinți și povestește-ne despre afacerea pe care o lansezi!

– Mă numesc Attila Szabolcs Kelemen, aș dori să organizez drumeții montane în regiune. Aș dori să fac toate acestea cu ajutorul ATV-urilor, care pot fi închiriate, vom asigura însoțitori. De asemenea, vor exista și biciclete electrice, care pot fi închiriate, astfel încât să putem organiza mai multe activități pentru turiștii care vizitează zona. Pentru mine este important să pot organiza ture de ATV în siguranță, cu un ghid.

– Care a fost cea mai mare motivație care te-a determinat să pornești o afacere?

– De fapt, lucrez cu diferite aparate încă de când eram copil, întotdeauna am fost interesat de modul în care funcționează totul ce este electric, așa că am dorit să fac ceva de genul acesta, pentru a putea explora zona, pentru a arăta altor persoane, dar și pentru a lucra cu vehicule motorizate. M-am gândit că acest grant de 25 mii de euro, ar fi de mare ajutor și că aș putea să-mi îndeplinesc visul și să ofer un serviciu turistic care să fie foarte distractiv pentru vizitatori. La mine, excursiile vor fi combinate cu alte activități, astfel încât să oferim o gamă largă de posibilități oaspeților noștri.

– Cum consideri, care sunt calitățile pe care ar trebui să le aibă o persoană care vrea să înceapă propria afacere?

– După părerea mea, în primul rând trebuie să ne hotărâm ce ne dorim, dar avem nevoie și de un spirit, de o viziune de afaceri. Ideea este importantă, la fel ca și evaluarea obiectivelor pe termen lung, dar pentru a ajunge acolo este nevoie de perseverență, putere, ingeniozitate și perspicacitate în afaceri. Pentru mine, cea mai dificilă parte a fost birocrația, mersul la instituții, întocmirea diferitelor documente, dar am primit mult ajutor din partea personalului de la biroul StartUp HUB.

– Care a fost cea mai mare motivație care te-a determinat să pornești o afacere?

– Am mai multe planuri și sunt legate între ele. Cel mai important lucru acum este să punem în funcțiune această afacere, să punem în funcțiune ATV-urile, să stabilim traseele. În viitor, aș dori să construiesc și să administrez propria pensiune, pentru care aș dori să particip la noi proiecte. Scopul meu este să ofer cazare și servicii de calitate.

–  Care este mesajul tău pentru tinerii care vor să înceapă o afacere în viitor?

– Este important să mergi pe drumul tău, să îndrăznești să fii antreprenor, pentru că este un lucru benefic, în ciuda tuturor dificultăților. Am decis să încerc și eu, să văd ce se va întâmpla și, în cele din urmă, am reușit, mi-am atins obiectivul, am realizat ceea ce mi-am dorit. Sfatul meu pentru toată lumea este să urmărească ceea ce își dorește, să fie curajoși și să persevereze, pentru că merită.