Plantare voluntară de puieți de fag pentru durabilitate

Centrul StartUp HUB pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formare Profesională își reduce amprenta de carbon prin plantarea de puieți, astfel miercuri, 3 mai, echipa StartUp HUB împreună cu Ocolul Silvic Privat Târgu Secuiesc a plantat aproximativ 100 de puieți de fag la Dealul Pivnițele Mari din Moacșa. Acțiunea voluntară are mai multe scopuri.


Urmând principiile sustenabilității și pentru a reduce amprenta ecologică, personalul StartUp HUB a ales pentru prima dată Dealul Pivnițele Mari din Moacșa ca locație pentru a planta aproximativ 100 de puieți de fag. Plantatul are o semnificație simbolică, deoarece în ultima perioadă o sută de start-up-uri au primit o finanțare de 25.000 de euro, dar numărul de locuri de muncă pe care le vor crea va fi mai mare decât atât, la fel ca și numărul arborilor plantați în viitor. 

“Centrul StartUp HUB pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formare Profesională își propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial, să sprijine tinerii și tinerii antreprenori, dar vrem să facem ceva și pentru dezvoltarea durabilă și pentru protecția naturii. Deoarece munca de birou necesită multă hârtie, dorim să recompensăm acest lucru prin plantarea de puieți de fag împreună cu colegii noștri. Scopul activității de voluntariat este de a încuraja colegii să protejeze natura, mediul înconjurător și să facă activități de voluntariat” – a subliniat Csongor Oltean, membru fondator, președinte executiv al StartUp HUB. 

Campania ar urma să fie organizată în fiecare an, cu implicarea a partenerilor și a altor antreprenori, precum și a echipei StartUp HUB. Prin plantarea de puieți, mediul înconjurător va fi împădurit, pădurile produc oxigen, utilizează dioxidul de carbon din atmosferă, atenuează efectele schimbărilor climatice, ale apei și ale eroziunii, creează un microclimat și, nu în ultimul rând, oferă posibilități de recreere.

Prima plantare din acest an a avut loc într-o atmosferă de team-building, iar personalul StartUp HUB a plantat mai mulți puieți, promițând să aibă grijă de acești arbori în viitor.