Trasee ghidate cu biciclete electrice și în județul Covasna

Turismul pe bicicletă devine din ce în ce mai popular în străinătate, dar la noi este încă la început. Ákos Balogh, un tânăr antreprenor de start-up, ar dori să extindă acest lucru în regiunea noastră, așa că va folosi grantul de 25 de mii de euro pentru a cumpăra biciclete electrice și a organiza excursii pentru turiști. Scopul său este de a ghida tururi de ciclism de diferite nivele de dificultate, de a promova acest tip de turism și de a familiariza turiștii cu mediul înconjurător.

– Te rog să te prezinți și povestește-ne despre afacerea pe care o lansezi!

– Sunt Ákos Balogh din Târgu Secuiesc, afacerea mea este în domeniul turismului. Vreau să organizez excursii cu biciclete electrice, serviciul ar fi disponibil pentru închiriere, astfel încât drumeții să nu primească doar bicicletele, ci întregul pachet. Acest lucru înseamnă că, pe lângă biciclete, vor primi și echipament de protecție, o hartă, GPS și un însoțitor. În timpul turelor e-bike, turiștii pot alege traseul care se potrivește cu condiția lor fizică și cu vremea și pot avea o perspectivă asupra obiectivelor turistice și a frumuseților naturale din zonă.

– Ce rute veți urma, care este ideea?

– Turismul pe bicicletă se răspândește rapid în regiunea noastră, dar bicicletele electrice nu sunt încă foarte populare. Deocamdată, aș vrea să promovăm acest tip de turism în județul Covasna. Există patru rute pe care le cunosc și care vor funcționa cu siguranță. Aceste excursii vor include Covasna și Valea Zânelor, Cernat și cetatea Ika, Lacul Sfânta Ana și alte atracții din zonă, dar vor fi și alte așa-numite activități paralele.

– Care a fost cea mai mare motivație care te-a determinat să pornești o afacere?

– Pentru mine, oportunitatea a venit mai devreme decât planul. Am văzut anunțul și m-am gândit să profit de ocazie, apoi ce va fi va fi. Am pornit și iată-mă aici, sperând să realizez tot ceea ce mi-am propus. Scopul este de a oferi activități recreative și de divertisment pentru cei care doresc să aibă o aventură în natură.

– Cum consideri, care sunt calitățile pe care ar trebui să le aibă o persoană care vrea să înceapă propria afacere?

– După părerea mea, ai nevoie de multă perseverență și rezistență, dar și răbdarea este foarte importantă. Totodată competențele lingvistice se numără, de asemenea, printre cele mai importante competențe pe care ar trebui să le aibă un tânăr antreprenor. Calificările sunt, de asemenea, importante, deoarece reprezintă o modalitate de a învăța profesia și de a cunoaște domeniul în care vrei să lucrezi sau să faci o afacere. Domeniul pe care l-am ales este un sector nou în această țară, dar de exemplu în străinătate, există deja o mulțime de persoane care îl practică.

–  De unde ai auzit de această oportunitate, cum te ajută această sumă?

– Un prieten mi-a recomandat această posibilitate și a fost de mare ajutor pentru a porni afacerea. Este important ce capital am la început, ce pot achiziționa și cum pot demara afacerea. Toate acestea îmi vor permite să fac mult mai multe, să cumpăr mai multe biciclete, să parcurg mai multe trasee și chiar să angajez mai mulți colegi. A fost un început dificil, sunt o mulțime de lucruri la care trebuie să fiu atent, de aceea am menționat răbdarea, dar am primit ajutor și totul a început să devină mai ușor.

–  Care este mesajul tău pentru tinerii care vor să înceapă o afacere în viitor?

– În primul rând, să duci până la capăt ceea ce ai planificat și ceea ce îți dorești, pentru că perseverența este la fel de importantă ca o idee bună. Apoi, este important și modul în care încearcă să își îndeplinească visul, unde și cum solicită ajutor. Cred că este important să vedem obiectivul și apoi să ne apucăm de treabă.