Frizerul nu doar tunde părul, dar creează și stiluri

Frizerul este considerat un expert în modelarea stilului bărbaților, deoarece este specializat nu numai în tunsori, ci și în tunderea, modelarea și îngrijirea bărbii. Solicitarea de profesioniști este, de asemenea, influențată de tendințe, deoarece tot mai mulți bărbați apelează la frizerii pentru aranjarea părului și bărbii. Ádám Hunor Várza este un frizer, expert în mai multe arii ale meseriei, tunde atât frizuri clasice, cât și stiluri noi. De asemenea, este formator, împărtășind experiența și cunoștințele lui celor care doresc să practice această profesie. Am discutat despre munca lui și cursurile de formare într-un interviu.

Ce trebuie să știm despre tine, ce drum profesional te-a condus să devii formator?

– Mă numesc Ádám Várza și lucrez în domeniu de șase ani, în principal ca frizer. Din acești șase ani, am petrecut doi ani lucrând ca angajat atât în țară cât și în străinătate, iar acum ultimii patru ani am deschis propriul meu salon, unde tund părul, bărbieresc și tai barba. Ideea de a preda această profesie în practică era țelul meu de mult timp, iar apoi am reușit să o realizez printr-un curs de formare profesională.

– Ce fel de cunoștințe pot dobândi participanții la cursul tău, cui recomanzi această oportunitate?

În primul rând, predau partea teoretică a profesiei, care este la fel de importantă ca și pregătirea practică. Încercăm să învățăm în teorie lucrurile pe care le vom pune în practică. După aceea, încerc să-i învăț pe candidați cât mai mult posibil diferitele metode de tăiere și tehnicile lor. Aici pot învăța elementele de bază ale profesiei, utilizarea diferitelor tehnici interesante și la modă, utilizarea instrumentelor.

– Cine crezi că ar putea deveni un bun frizer?

– Întotdeauna am spus că oricine poate învăța această meserie. Dacă îi acorzi o anumită perioadă de timp și muncă, vei avea succes. Restul depinde de partea practică. Recomand această formare tuturor celor care se simt măcar puțin interesați, și chiar și altora, pentru că s-ar putea să le placă și să rămână în profesie. De asemenea, este interesant faptul că, deși ofer cursuri de frizerie, sunt mai multe femei decât bărbați, care doresc să participe la curs.

– Care sunt tendințele în frizeria profesionistă?

– La fel cum există tendințe în coafura pentru femei, există frizuri, tunsori, stiluri și pentru bărbați. În urmă cu câțiva ani, a devenit la modă așa-numitul fade hair, ceea ce înseamnă, în esență, tranziția de lungime între partea din spate și părțile laterale ale părului. Dar este la modă și tunsoarea skin fade, în care părul de pe partea laterală a capului este tăiat la zero. Se folosesc diferite tehnici ale acestei tunsori, ceea ce este la modă în prezent.

– Ce mesaj le transmiți viitorilor participanți?

– Să nu ezite să aplice pentru că, chiar dacă nu vor deveni frizeri, cu siguranță vor fi capabili să tundă bine. Dar, dacă învață bine și câștigă experiență, poate duce la un loc de muncă bine plătit. Merită cu siguranță să vă înscrieți și să urmați aceast curs de formare.