Noi cursuri de formare pentru persoanele în vârstă

În perioada următoare, lansăm patru noi cursuri de formare la StartUp HUB – Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formării Profesionale pentru șomerii cu vârsta cuprinsă între 54 și 64 de ani: lucrător calificat în culturi de câmp și legumicultură (COR 611104), lucrător comercial (COR 522303), ajutor bucătar (COR 941101), tehnologia informației și comunicării (TIC).

Pentru cursurile de formare lucrător calificat în culturi de câmp și legumicultură și lucrător comercial cerința minimă de înscriere este de 8 clase finalizate, iar durata de formare este de 360 de ore. Pentru cursurile de formare în domeniul competențelor digitale, cerința minimă este de 8 clase absolvite, iar durata cursului este de 40 de ore. Formarea de ajutor de bucătar se adresează persoanelor care au absolvit cel puțin 4 clase, cursul durează 180 de ore.

Participanții la formare vor primi o subvenție după promovarea examenului. Cei care vor deveni lucrător calificați în culturi de câmp și legumicultură și lucrătorii comerciali vor primi o subvenție de 1800 de lei.  Cei care vor finaliza cu succes cursul TIC vor primi o subvenție de 200 de lei, iar cei care termină cursul de ajutor de bucătar vor primi o subvenție de 900 de lei.

Scopul cursurilor de formare lansate în cadrul proiectului este de a îmbunătăți calitatea vieții solicitanților în căutarea unui loc de muncă, pentru a facilita accesul la un loc de muncă și în alte activități decât cele agricole.