Rólunk

A Startup Covasna elsődleges célja a megye gazdaságának a fejlesztése. Az elmúlt időszak új kihívások elé állította a megye gazdasági szereplőit, kivétel nélkül minden vállalkozást érintett a koronavírus járvány. Egy gazdasági restartra kell számítani, amelyben egyaránt sok az ismeretlen, a lehetőség és a veszély. 

Az új európai uniós finanszírozási ciklus, a kormányzati források, valamint a helyreállítási és rezilienciaépítési terv mentén elérhető támogatások olyan új lehetőségek, amelyek felhasználása meg fogja határozni a megye gazdaságának jövőjét.

Fontosnak tartjuk a startup ökoszisztéma megerősítését, a következő időszak kihívása a startup jellegű támogatások által olyan innovatív vállalkozások létrehozása, amelyek fenntarthatóan fejlesztik a megye gazdaságát. A jövőben nagyon sok vidékfejlesztési forrás lesz elérhető az ágazat számára, amelyek kiváló lehetőség az agrárium és a turizmus professzionalizálására.

A Startup Covasna egyesület egy új keret, egy irányt mutató erős közösséget képviselve, amely által a megye fejlesztése érdekében kívánnak dolgozni. Az egyesület létrehozását Grüman Róbert közgazdász, vállalkozó, Orbán Miklós agrármérnök, mezőgazdasági vállalkozó és Kelemen Szilárd közgazdász, startupper kezdeményezte. 

Vezetőtanács:

Grüman Róbert – elnök

Orbán Miklós – alelnök

Kelemen Szilárd – titkár

E-mail: startupcovasna@gmail.com